Почела берба вишње
8. јуна 2018.
Заједнички концерт ученика и наставника Мизичке школе
11. јуна 2018.
Прикажи све

Подела пакета са храном на сеоском подручју

Екипа Црвеног крста Прокупље  данас је обишла мештане села Житни Поток и том приликом најугроженијим породицама уручила  хуманитарне пакете са храном.

У овом прокупачком селу 20 породица је добило ову врсту помоћи, док су представници Црвеног крста јуче обишли Крушевицу и поделили 17 пакета са најпотребнијим животним намирницама.

Према речима секретара Црвеног крста Прокупље Драгана Суботића, акција ће бити настављена у понедељак, када ће помоћ бити достављена и у другим месним заједницама општине Прокупље.

-Локална самоуправа  издвојила је средства за ову врсту помоћи нашим најугроженијим суграђанима и до сада смо поделили око половину од укупно 300 пакета са храном, намењених становништву на сеоском подручју, рекао је Суботић и додао да ће сви пакети бити подељени до краја овог месеца.

Мештани овог села истичу да им свака врста помоћи много значи, јер због удаљености од града нису у могућности да обезбеде најпотребније животне намирнице, а већина житеља овог планинског села су стара и немоћна лица.

 

Величина слова: