Počela berba višnje
8. juna 2018.
Zajednički koncert učenika i nastavnika Mizičke škole
11. juna 2018.
Prikaži sve

Podela paketa sa hranom na seoskom području

Ekipa Crvenog krsta Prokuplje  danas je obišla meštane sela Žitni Potok i tom prilikom najugroženijim porodicama uručila  humanitarne pakete sa hranom.

U ovom prokupačkom selu 20 porodica je dobilo ovu vrstu pomoći, dok su predstavnici Crvenog krsta juče obišli Kruševicu i podelili 17 paketa sa najpotrebnijim životnim namirnicama.

Prema rečima sekretara Crvenog krsta Prokuplje Dragana Subotića, akcija će biti nastavljena u ponedeljak, kada će pomoć biti dostavljena i u drugim mesnim zajednicama opštine Prokuplje.

-Lokalna samouprava  izdvojila je sredstva za ovu vrstu pomoći našim najugroženijim sugrađanima i do sada smo podelili oko polovinu od ukupno 300 paketa sa hranom, namenjenih stanovništvu na seoskom području, rekao je Subotić i dodao da će svi paketi biti podeljeni do kraja ovog meseca.

Meštani ovog sela ističu da im svaka vrsta pomoći mnogo znači, jer zbog udaljenosti od grada nisu u mogućnosti da obezbede najpotrebnije životne namirnice, a većina žitelja ovog planinskog sela su stara i nemoćna lica.

 

Veličina slova: