Општина Прокупље припремила поклоне за прваке
31. августа 2018.
Смештај у Дому ученика само за најбоље ђаке
3. септембра 2018.
Прикажи све

Подела школског прибора

Удружење Рома „Царина“ почетак школске године, обележило је поделом школског прибора ђацима од првог до осмог разреда из угрожених ромских породица, а који су становници насеља Царина. Подељено је 70 поклон пакета са школским прибором, чија појединачна вредност износи 1400 динара.

На овај корак смо се одлучили како би помоги родитељима у припреми ђака за нову школску годину, али и деци дали подршку да наставе са школовањем и буду добри ђаци, јер образовање је улазница за бољи живот сваког од нас, рекао је секретар Удружења Рома „Царина“ Небојша Живковић.

Он је објаснио да је садржина пакета, односно школски прибор био припремљен у зависности да ли је намењен ученицима нижих или виших разреда основних школа и да се водило рачуна о потребама ученика, како би се на најбољи начин помогло и родитељима и ђацима да спремно започну нову школску годину.

Ову активност организовала је Секција за образовање Удружења и то захваљујући средствима која су добијена од Општине Прокупље, на основу Конкурса за подршку активности невладином сектору.

– Веома нам значи вишегодишња сарадња и безусловна подршка наше локалне самоуправе, да кроз многобројне радионице и секције негујемо традицију и културу ромског народа, али и да помогнемо породицама слабог материјалног стања, објаснио је Живковић.

Величина слова: