Opština Prokuplje pripremila poklone za prvake
31. avgusta 2018.
Smeštaj u Domu učenika samo za najbolje đake
3. septembra 2018.
Prikaži sve

Podela školskog pribora

Udruženje Roma „Carina“ početak školske godine, obeležilo je podelom školskog pribora đacima od prvog do osmog razreda iz ugroženih romskih porodica, a koji su stanovnici naselja Carina. Podeljeno je 70 poklon paketa sa školskim priborom, čija pojedinačna vrednost iznosi 1400 dinara.

Na ovaj korak smo se odlučili kako bi pomogi roditeljima u pripremi đaka za novu školsku godinu, ali i deci dali podršku da nastave sa školovanjem i budu dobri đaci, jer obrazovanje je ulaznica za bolji život svakog od nas, rekao je sekretar Udruženja Roma „Carina“ Nebojša Živković.

On je objasnio da je sadržina paketa, odnosno školski pribor bio pripremljen u zavisnosti da li je namenjen učenicima nižih ili viših razreda osnovnih škola i da se vodilo računa o potrebama učenika, kako bi se na najbolji način pomoglo i roditeljima i đacima da spremno započnu novu školsku godinu.

Ovu aktivnost organizovala je Sekcija za obrazovanje Udruženja i to zahvaljujući sredstvima koja su dobijena od Opštine Prokuplje, na osnovu Konkursa za podršku aktivnosti nevladinom sektoru.

– Veoma nam znači višegodišnja saradnja i bezuslovna podrška naše lokalne samouprave, da kroz mnogobrojne radionice i sekcije negujemo tradiciju i kulturu romskog naroda, ali i da pomognemo porodicama slabog materijalnog stanja, objasnio je Živković.

Veličina slova: