Јубиларни ФЕДЕС
6. марта 2018.
Јачање бедема у насељу Мала Губа
6. марта 2018.
Прикажи све

Подељена хуманитарна помоћ ромским породицама

Најугроженијим пододицама ромске популације  које  се налазе у импровизованом прихватном центру у згради Соколане у Прокупљу, данас  је стигла хуманитарна помоћ  која садржи пакете са гардеробом.  Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести за Топлички округ обезбедило је 40 пакета разноврсне одеће која је данас подељена угроженим породицама.

-Велико је задовољство што смо у ситуацији да помогнемо другима, захваљујући нашим пријатељима, сарадницима и сродним организацијама. На наш позив за помоћ угроженим  суграђанима, прва се одазвала хуманитарна организација „Љуби ближњег свог“ из Врњачке Бање и упутила нам пакете са гардеробом коју смо ми проследили у прихватни центар, рекла је Ивана Угреновић, дефектолог Дневног боравка „Сунце“ у Водицама које ради у оквиру Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести у Прокупљу.

Секретар овог Удружења, Драгослав Петровић је истакао да они најбоље знају колико нечија помоћ значи угроженима и да ће настојати да остваре контакте и са другим хуманитарним организацијама како би се људима који су исељени из насеља Мала Губа помогло у што већој мери. У прихватном  центру  тренутно се налази седамдесеторо лица, од којих је 35 деце свих узраста и две бебе. О њима брине општина Прокупље, Црвени крст и волонтери који су даноноћно са њима.

Данас је угроженој деци у прихватном центру пакете са слаткишима упутила и Компанија „Пионир“, погон „Хисар“ у Прокупљу.

 

Величина слова: