„Сретењски сусрети“ вечерас у Дому културе
13. фебруара 2019.
Обележена слава виноградара у „Топличким виноградима“: Град Прокупље познат по квалитетним винима
14. фебруара 2019.
Прикажи све

Подршка малим херојима у борби против рака

Поводом обележавања Светског дана деце оболеле од рака, Удружење родитеља, старатеља и пријатеља деце и младих оболелих од малигних обољења „Епигенија“  Прокупље,  15. фебруара, у 12 сати, у пешачкој зони, организује јавно окупљање, у циљу пружања подршке деци оболелој од рака, али и члановима њихове породице. Ово је прилика да се појединци, компаније, удружења, установе и институције подстакну на солидарну активност у пружању подршке малим херојима, како би им олакшали процес лечења,  као и да се грађани Прокупља  упознају са радом Удружења.
Удружење „Епигенија“ формирано је у мају 2017. године и у свом досадашњем раду одржало је низ хуманитарних акција и предавања.
-На нашим предавањима, еминентни стручњаци говорили су о узроцима, последицама и начину лечења многих малигних обољења. Захваљујући овим предавањима, родитељи, старатељи и пријатељи сазнали су да је превентива најбитнија, и да је за опоравак пацијента изузетно значајна подршка родитеља, школе и других субјеката, изјавила је Милена Пешић, члан Удружења и додала да је Удружење у протекле две године имало велику помоћ од стране  локалне самоуправе, Дома културе, Компаније „Леони“, Дома здравља, јавног извршитеља Ивана Ракочевића и Позоришта „Хистрион“.
Захваљујући руководству Града Прокупља, Удружење је обезбедило просторије за рад, које се налазе у Улици Вељка Влаховића бр. 1/4.
Чланови Удружења позвали су људе добре воље и предузетнике да им помогну у опремању просторија, како би деца и млади оболели од малигних обољења имали услове за дружење и игру.
Величина слова: