Ekipe JKP “Hameum” neprekidno na terenu, ulice se čiste po prioritetu
10. januara 2019.
Sedmočlanoj porodici iz Prekadina pomoć u namirnicama i novogodišnji paketići
10. januara 2019.
Prikaži sve

Podsticajna sredstva za registrovana gazdinstva

-Grad Prokuplje će u ovoj godini posvetiti veću pažnju razvoju i unapređenju poljoprivrede i ruralnom razvoju. Jedna od mera koja će doprineti realizaciji planiranih aktivnosti je povećanje sredstava za ovu godinu, sada ona iznose 22,8 miliona dinara, izjavio je zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović, na sastanku na kome su prisustvovali  v. d. direktora Poljoprivredne stručne službe Dejan Tonić i rukovodilac Odeljenja za poljoprivredu Srđan Stamenković sa saradnicima.

Paunović je naglasio da je jedna od mera koja doprinosi dobijanju podsticajnih sredstava i subvencija od strane Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i lokalne samouprave upis u registar poljoprivrednih gazdinstava.

-Izmenom Pravilnika o upisu i obnovi poljoprivrednih gazdinstava, poljoprivrednici bi trebalo da daju precizne i tačne podatke o svojim posedima. Pomoć pri popunjavanju neophodne dokumentacije, poljoprivrednicima će pružiti zaposleni u PSS i Odeljenju za poljoprivredu, rekao je on i istakao da je u narednom periodu planirano održavanje 12 tribina u seoskim sredinima, gde će biti reči o agrarnoj politici Ministarstva poljoprivrede, IPARD programima i lokalnim merama razvoja i unapređenja poljoprivrede.

Da bi se išlo u korak sa zahtevima tržišta, neophodno je znanje u primeni novih tehnologija, ali i obnova mehanizacije, podizanje produktivnosti i kvaliteta proizvoda, veće faze prerade i poznavanje tržišnih tokova.

-Veliku ulogu u realizaciji svih planiranih nacionalnih i lokalnih mera koje će doprineti zainteresovanosti samih poljoprivrednika da unaprede svoju poljoprivrednu proizvodnju i iskoriste mnoga podsticajna i bespovratna sredstva, ima blagovremeno, tačno i precizno informisanje, zaključio je Paunović.

-Saradnju sa jedinicama lokalne samouprave u Topličkom okrugu tokom ove godine neophodno je podići na veći nivo. Zato će tokom januara meseca biti održani mnogi sastanci sa rukovodstvom i nadležnim službama Prokuplja, Blaca, Žitorađe i Kuršumlije, rekao je v. d. direktora PSS Dejan Tonić.

-Službenici Odeljenja za poljoprivredu godinama unazad pružali su svu stručnu pomoć poljoprivrednicima prilikom registracije i obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava. Potrebni su nam tačni i precizni podaci o gazdinstvima, izjavio je rukovodilac Odeljenja Srđan Stamenković.

Registracija novih poljoprivrednih gazdinstava i obnova starih trajaće od 1. marta do 30. aprila ove godine.

Sve informacije o registraciji i obnovi gazdinstava, poljoprivrednici mogu dobiti u prostorijama PSS, koje se nalaze u Biznis inkubator centru ili na broj telefona 027/210-055, u Gradskoj upravi u Prokuplju (kancelarija broj 21) ili na broj telefona 027/324-040, lokal 121.

Veličina slova: