Књижевни сусрет у прокупачкој Библиотеци
13. новембра 2019.
Убрзани сетвени радови
14. новембра 2019.
Прикажи све

Подстицајна средства за унапређење пољопривредне производње

Млади пољопривредни произвођач Дејан Шутановац из Тулара, конкурисао је за средства која Град Прокупље издваја за власнике регистрованих пољопривредних газдинстава, а све у циљу унапређења производње.

-Захваљујући локалној самоуправи, која је расписала конкурс за  пољопривреднике који су пензијски осигураници, набавио сам машину која ће ми знатно олакшати рад и унапредити производњу. Реч је о полутешкој дрљачи, којом ћу моћи да припремим њиву за сетву, без орања. Вредност ове инвестиције је око 200.000 динара, а како сам као млад пољопривредни произвођач остварио 80 одсто подстицаја, биће ми враћено око 160 хиљада, казао је Дејан Шутановац.

Заменик градоначелника Прокупља, Мирољуб Пауновић, који је посетио ово газдинство, казао је да локална самоуправа, својим програмима за развој пољопривреде, помаже младе произвођаче.

-Град Прокупље је програмом мера пољопривредне политике и политике руралног развоја, определио један вид подршке младим пољопривредним произвођачима, који остварују субвенцију у износу од 80 одсто од вредности инвестиције. Ово је добар пример, који показује како је један пољопривредни произвођач искористио могућност и за минимална средства набавио машину која  му  је недостајала и која ће унапредити његову пољопривредну производњу, истакао је Мирољуб Пауновић.

Величина слова: