Književni susret u prokupačkoj Biblioteci
13. novembra 2019.
Ubrzani setveni radovi
14. novembra 2019.
Prikaži sve

Podsticajna sredstva za unapređenje poljoprivredne proizvodnje

Mladi poljoprivredni proizvođač Dejan Šutanovac iz Tulara, konkurisao je za sredstva koja Grad Prokuplje izdvaja za vlasnike registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, a sve u cilju unapređenja proizvodnje.

-Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, koja je raspisala konkurs za  poljoprivrednike koji su penzijski osiguranici, nabavio sam mašinu koja će mi znatno olakšati rad i unaprediti proizvodnju. Reč je o poluteškoj drljači, kojom ću moći da pripremim njivu za setvu, bez oranja. Vrednost ove investicije je oko 200.000 dinara, a kako sam kao mlad poljoprivredni proizvođač ostvario 80 odsto podsticaja, biće mi vraćeno oko 160 hiljada, kazao je Dejan Šutanovac.

Zamenik gradonačelnika Prokuplja, Miroljub Paunović, koji je posetio ovo gazdinstvo, kazao je da lokalna samouprava, svojim programima za razvoj poljoprivrede, pomaže mlade proizvođače.

-Grad Prokuplje je programom mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, opredelio jedan vid podrške mladim poljoprivrednim proizvođačima, koji ostvaruju subvenciju u iznosu od 80 odsto od vrednosti investicije. Ovo je dobar primer, koji pokazuje kako je jedan poljoprivredni proizvođač iskoristio mogućnost i za minimalna sredstva nabavio mašinu koja  mu  je nedostajala i koja će unaprediti njegovu poljoprivrednu proizvodnju, istakao je Miroljub Paunović.

Veličina slova: