Временске прилике лоше утичу на срчане болеснике и астматичаре, број прехлађене деце се смањује
18. фебруара 2020.
Вече дружења бивших, садашњих и будућих асова
19. фебруара 2020.
Прикажи све

Похвала за младу прокупачку песникињу и њене стихове

Прокупље је једини град у Србији, који може да се похвали тиме да има оформљену Књижевну омладину, младе и талентоване песнике. Ово је најпре дружина одличних ђака, обзиром да су чланови Књижевне омладине средњошколци, млади, који воле и стварају лепу реч. Књижевна омладина Прокупља постоји од 1993. године као подмладак Књижевног друштва „Раде Драинац“ и њени чланови су досад добили велики број похвала, признања и награда, којима се, како кажу, веома поносе.

Још једно такво признање, недавно је стигло на адресу ове вредне и пре свега талентоване групе младих људи, а овај пут га је заслужила песникиња Мирјана Ранђеловић. Она је својим радом учествовала на конкурсу „Љубав и вино вечита инспирација“, који су организовали Атеље Галерија и Удружење песника „Поезија СРБ“, поводом Дана заљубљених и Светог Трифуна.

Ова млада и надарена Прокупчанка, поред тога што је одличан ђак, активно учествује и на манифестацијама које се одржавају у нашем граду, али и на конкурсима поезије у нашој земљи. Овај пут је њена песма похваљена за “квалитет поезије“, који је у њој препознао тамошњи жири.

-Право да учествују на овом конкурсу, имали су сви љубитељи поезије и поштоваоци празника, чијим поводом је конкурс и организован. Жири је овом приликом похвалио поезију младих стваралаца, а међу њима сам била и ја. Обрадовала сам се томе, то значи младим ствараоцима, а оваквим похвалама, између осталог се потврђује и сврха постојања наше Књижевне омладине. Уз креативно стварање, у овој нашој лепој дружини, ми одрастамо уз уметност и трудимо се да будемо вредни и добри људи, рекла је песникиња Мирјана Ранђеловић.

Ова песникиња, која је и заменик председника Књижевне омладине Прокупља, наводи да све ово не би могла да постигне, да нема подршку запослених у Дому културе, у оквиру којег и ствара ова дружина талентованих песника.

-Одлично је да имамо овакво једно место, где развијамо таленат и стичемо нове пријатеље са којима се дружимо и размењујемо идеје. Ова похвала ми даје ветар у леђа и подстрек да стварам још више и квалитетније, истакла је Ранђеловић, која својим ангажовањем ван школе, даје пример својим вршњацима, да се добром организацијом, може остварити све што се замисли.

Она је позвала љубитеље писане речи да већ  20. фебруара у 18 сати дођу у Арт паб „Црна лисица“ и буду гости чланова прокупачке Књижевне омладине.

-У овој вечери ће уживати сви они који су волели уметника  Ненада Радуловића, познатијег као Неша Лептир. Са нашом поезијом и његовом музиком, вратићемо се у време овог ствараоца, нагласила је Мирјана Ранђеловић и позвала све Прокупчане, који воле стихове, да једном месечно дођу на књижевне сусрете, које организује ова јединствена дружина младих прокупачких књижевних стваралаца.

 

Величина слова: