Najava za 20.12.2019.–Potpisivanje ugovora sa studentima dobitnicima novčane nagrade
18. decembra 2019.
Dom zdravlja dobio dodatne doze vakcina protiv gripa
19. decembra 2019.
Prikaži sve

Pokazna vežba za učenike Tatkove škole: Kako reagovati u vanrednim situacijama?

U dvorištu Osnovne škole “Nikodije Stojanović Tatko”, danas su učenici trećeg razreda, na praktičan način, naučili kako da se ponašaju i deluju u vanrednim situacijama. Ovu vežbu, u sklopu projekta “Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti”, organizovali su volonteri Crvenog krsta u Prokuplju.

Kroz igru i predavanje, učenici su se upoznali sa sistemima zaštite i spasavanja, bezbednosti u ekstremnim zimskim uslovima, klimatskim promenama i udarima munje, opasnostima u domaćinstvu, delovanjima usled požara, poplava i zemljotresa.

Prosvetni radnici, učenici i njihovi roditelji, upoznali su se i sa sistemima evakuacije tokom elementarnih nepogoda i drugih opasnosti.

-Saradnja sa profesorima i učenicima Tatkove škole je višegodišnja i veoma plodotvorna. Na mnogim takmičenjima, podmladak Crvenog krsta pokazao je zavidno znanje i veštine iz pružanja prve pomoći. Na današnjoj vežbi, đaci su pokazali veliko interesovanje da što više saznaju kako praktično da reaguju u elementarnim nepogodama i kako da ublaže posledice tih nepogoda, izjavio je sekretar Crvenog krsta u Prokuplju Dragan Subotić, koji se zahvalio svim volonterima koji su svoje stečeno znanje i veštine za delovanje u vanrednim situacijama preneli učenicima.

Da je ova pokazna vežba izazvala veliko interesovanje prosvetnih radnika, učenika starijih razreda, ali i ostalih, govori činjenica da je nju posetio i načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju, Zoran Ristić, sa saradnicima.

Veličina slova: