Народна кухиња у Прокупљу је у овим хладним зимским данима једина подршка и спас за 300 социјално угрожених становника са подручја нашег града који се свакодневно хране у тој установи.
У Народној кухињи која ради при прокупачком Црвеном крсту корисници сваког дана добијају по један комплетан кувани оброк који се припрема и дели у кухињи при прокупачкој Спортској хали „Др Зоран Ђинђић“.
-Рад кухиње финансира Црвени крст Србије и локална самоуправа у Прокупљу, а често нам и привредници или пољопривредни произвођачи донирају прехрамбене производе који добро дођу као додатни ресурс у припремању хране, каже секретар прокупачког Црвеног крста Драган Суботић.
Он подвлачи да се запослени у Црвеном крсту труде да намирнице за спремање оброка буду квалитетне и свеже, као и да што чешће оброк садржи и месо.
Поред хране честе су донације и у гардероби коју грађани доносе и која се касније дели онима којима је најпотребнија.
–Било би добро да се зими донoси топлија гардероба, зимске јакне капути, џемпери, капе, шалови као и зимска обућа али ако немају зимску, грађани могу да донесу и летњу гардеробу коју желе да донирају јер она увек буде корисна и оде у праве руке, наглашава Драган Суботић.
Такође истиче да прокупачки Црвени крст свакодневно прима овакве донације и да гардероба која се донoси не мора да буде нова али треба да буде очувана, чиста и сложена.