Narodna kuhinja u Prokuplju je u ovim hladnim zimskim danima jedina podrška i spas za 300 socijalno ugroženih stanovnika sa područja našeg grada koji se svakodnevno hrane u toj ustanovi.
U Narodnoj kuhinji koja radi pri prokupačkom Crvenom krstu korisnici svakog dana dobijaju po jedan kompletan kuvani obrok koji se priprema i deli u kuhinji pri prokupačkoj Sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“.
-Rad kuhinje finansira Crveni krst Srbije i lokalna samouprava u Prokuplju, a često nam i privrednici ili poljoprivredni proizvođači doniraju prehrambene proizvode koji dobro dođu kao dodatni resurs u pripremanju hrane, kaže sekretar prokupačkog Crvenog krsta Dragan Subotić.
On podvlači da se zaposleni u Crvenom krstu trude da namirnice za spremanje obroka budu kvalitetne i sveže, kao i da što češće obrok sadrži i meso.
Pored hrane česte su donacije i u garderobi koju građani donose i koja se kasnije deli onima kojima je najpotrebnija.
–Bilo bi dobro da se zimi donosi toplija garderoba, zimske jakne kaputi, džemperi, kape, šalovi kao i zimska obuća ali ako nemaju zimsku, građani mogu da donesu i letnju garderobu koju žele da doniraju jer ona uvek bude korisna i ode u prave ruke, naglašava Dragan Subotić.
Takođe ističe da prokupački Crveni krst svakodnevno prima ovakve donacije i da garderoba koja se donosi ne mora da bude nova ali treba da bude očuvana, čista i složena.