Запослени у ЈКП „Хамеум“ раде пуним капацитетом како би одржали градско зеленило и обезбедили довољно воде
10. јула 2019.
Расписан конкурс за нове дечије песме ФЕДЕС-а
11. јула 2019.
Прикажи све

Попуњена сва места у првом уписном року у Пољопривредној школи

У првом уписном року, у Пољопривредној школи „Радош Јовановић Сеља“ попуњена су сва места. За школовање на шест занимања  уписало се укупно 150 свршених основаца, колико је било и планирано.

По 15 ученика уписано је на смеровима вртлар-цвећар и оператер у прехрамбеној индустрији, док ће се по 30 ђака школовати за стицање дипломе пекара, пољопривредног и ветеринарског техничара и руковаоца пољопривредне технике.

Директор Школе, Небојша Бјелић, каже да су вишемесечне припреме за упис у наредну школску годину уродиле плодом.

-За ученике завршних разреда свих прокупачких основних школа, организовали смо „Отворена врата“, како бисмо их упознали са смеровима на којима могу да наставе школовање. Да би заинтересовали што више деце да се упишу у Пољопривредну школу, професори су, заједно са својим ученицима, обилазили основне школе у другим топличким општинама и Мерошини, рекао је Бјелић и додао да су они на најбољи начин представили активности Школе на Сајму професионалне оријентације, који је организовала Национална служба за запошљавање у Прокупљу.

Он истиче да је од скоро 40 пољопривредних школа у Србији, прокупачка међу првима где су сва места у првом уписном року попуњена.

Говорећи о стручној пракси ученика, која се традиционално организује током лета, Бјелић наглашава да се она одвија по школском плану и програму, у трајању од 15 радних дана.

Величина слова: