Zaposleni u JKP „Hameum“ rade punim kapacitetom kako bi održali gradsko zelenilo i obezbedili dovoljno vode
10. jula 2019.
Raspisan konkurs za nove dečije pesme FEDES-a
11. jula 2019.
Prikaži sve

Popunjena sva mesta u prvom upisnom roku u Poljoprivrednoj školi

U prvom upisnom roku, u Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ popunjena su sva mesta. Za školovanje na šest zanimanja  upisalo se ukupno 150 svršenih osnovaca, koliko je bilo i planirano.

Po 15 učenika upisano je na smerovima vrtlar-cvećar i operater u prehrambenoj industriji, dok će se po 30 đaka školovati za sticanje diplome pekara, poljoprivrednog i veterinarskog tehničara i rukovaoca poljoprivredne tehnike.

Direktor Škole, Nebojša Bjelić, kaže da su višemesečne pripreme za upis u narednu školsku godinu urodile plodom.

-Za učenike završnih razreda svih prokupačkih osnovnih škola, organizovali smo „Otvorena vrata“, kako bismo ih upoznali sa smerovima na kojima mogu da nastave školovanje. Da bi zainteresovali što više dece da se upišu u Poljoprivrednu školu, profesori su, zajedno sa svojim učenicima, obilazili osnovne škole u drugim topličkim opštinama i Merošini, rekao je Bjelić i dodao da su oni na najbolji način predstavili aktivnosti Škole na Sajmu profesionalne orijentacije, koji je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje u Prokuplju.

On ističe da je od skoro 40 poljoprivrednih škola u Srbiji, prokupačka među prvima gde su sva mesta u prvom upisnom roku popunjena.

Govoreći o stručnoj praksi učenika, koja se tradicionalno organizuje tokom leta, Bjelić naglašava da se ona odvija po školskom planu i programu, u trajanju od 15 radnih dana.

Veličina slova: