Posle letnje pauze, od 2. septembra, pri Crvenom krstu, ponovo je počela sa radom narodna kuhinja.
Prema rečima sekretara Crvenog krsta, Dragana Subotića, Crveni krst Srbije je obezbedio dovoljno osnovnih životnih namirnica za ovogodišnji rad kuhinje.
-Kako bi korisnici imali što raznovrsniju ishranu, sredstva za nabavku suhomesnatih proizvoda, začinskog bilja, povrća i svega onoga što nedostaje od namirnica, obezbeđuje Grad Prokuplje iz budžetskih sredstava, kazao je Subotić.
-Svakog korisnika dnevno sleduje porcija kuvanog jela sa mesom i polovina hleba, kažu u Crvenom krstu.
Spiskove korisnika kuhinje pravi prokupački Centar za socijalni rad i oni se menjaju u zavisnosti od toga koliko socijalno ugroženih sa njihove evidencije ispunjava uslove za dobijanje takvog besplatnog obroka.
-Neki korisnici se u narodnoj kuhinji hrane i više godina, ali ima i onih za koje je to samo privremeno rešenje, pa u međuvremenu nađu posao, i sebi i svojoj porodici obezbede egzistenciju, kažu u Crvenom krstu.