Suzbijanje larvi komaraca na području Prokuplja u sredu
5. avgusta 2019.
Posle “Kulturnog leta 2019”, zabava sa filmskog platna za sve uzraste
6. avgusta 2019.
Prikaži sve

Posle velikog nevremena, ekipe JKP „Hameum“ uklonile na stotine kilograma šuta i polomljenih grana sa prokupačkih ulica

Ekipe Javno-komunalnog preduzeća „Hameum“ su tokom vikenda, a i danas, čistile ulice i zelene površine u gradu, kako bi se otklonile posledice nevremena, koje je u petak, oko 19 sati, zahvatilo Prokuplje.

-Za naše radnike nije bilo ni vikenda ni odmora, kazala je v. d. direktora JKP „Hameum” Radmila Perić.

Prema njenim rečima, ekipe tog komunalnog preduzeća, za dva dana,  uklonile su na stotine kilograma zemlje, peska, šuta, kamenja i polomljenih grana, koje je voda tokom nevremena nanela na prokupačke ulice i glavnu saobraćajnicu.

Kako je kazala direktorka Perić ona, a ni stariji Prokupčani, ne pamte takvo nevreme, koje je u petak uveče, praćeno olujnim vetrom, koji je obarao drveće i nosio crepove sa krovova, pogodilo Prokuplje.

-Prava je sreća da niko nije povređen i da nije pričinjena veća materijalna šteta na državnim i privatnim objektima, rekla je Perić i naglasila da su ekipe „Hameuma“ već u ranim jutarnjim satima u subotu, uklonile sav šut sa glavne Jug Bogdanove ulice,  iz ulica Vojvode Mišića i Ratka Pavlovića, kao i iz ostalih ulica u centru grada, a da će tokom današnjeg dana biti očišćene i ulice koje vode ka Borovnjaku, kao i one u prigradskim naseljima.

-Mnogo je polomljenih grana, polomljenih i iz korena iščupanih stabala u svim delovima grada, istakla je Perić i dodala da je nevreme najveću štetu drvoredu pričinilo u naselju Garić, kod Bolnice, i na brdu Hisar.

Ona je istakla da su manja stabla i grane već uklonjene, a da će polomljena velika stabla biti uklonjena u toku dana.

Takođe je naglasila da će se za uklanjanje polomljenih stabala i posledica nevremena u parku prirode, na najlepšem izletištu Prokupčana, Hisaru, postarati zaposleni u JP „Srbijašume“, pošto su oni zaduženi za održavanje i zaštitu tog lokaliteta.

Veličina slova: