Породични пакети за најугроженије грађане
18. септембра 2018.
Обуком до посла
20. септембра 2018.
Прикажи све

Постали градско удружење

Делегати Скупштине удружења пензионера Прокупље једногласно су донели одлуку да ова организација промени назив и да се убудуће зове Удружење пензионера града Прокупља.

-Пре неколико месеци Прокупље је добило статус града. Због тога је било потребно да и пензионерска организација добије нови назив, изјавио је председник прокупачког Удружења пензионера Милован Вучићевић и додао да је на овај начин организација стала у ранг удружења из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Ниша, Лесковца и других градова Србије. На седници је прихваћен нови знак удружења.

Вучићевић је подвукао да ће у најскорије време бити усвојен и нови Статут организације.

Разматрајући финансијско пословање за период од 1.јануара до 31.октобра ове године истакнуто је да је остварен суфицит у износу од 2,8 милиона динара.

Приходи у првих осам месеци износили су 10.555.460, а расходи 7.762.862 динара.

-О утрошку средстава строго се води рачина. Наш примаран циљ је да се пружи адекватна помоћ болесним и социјално угроженим члановима, рекао је он и додао да су многи пензионери добили новчане позајмице у укупном износу од 5.813.300 динара.

За куповину огревног дрвета позајмице је добило 217 чланова, угља 36, а куповину меса и сухомеснатих производа 357 чланова. За куповину лекова и плаћања струје дато је 86.000 динара.

-Овај сазив руководства удружења, Скупштине, Извршног и Надзорног одбора у протеклим годинама много тога је радио. Брига за сваког члана била је на првом месту. Да ли смо добро радили и да ли су чланови задовољни радом показаће избори на свим нивоима у организацији, закључио је Вучићевић.

 

Величина слова: