Школска слава обележена у свим школама
27. јануара 2018.
Филмски хитови у Дому културе
29. јануара 2018.
Прикажи све

Постхумно признање оснивачу установе

Школска слава Свети Сава обележена је и у Дому ученика средњих школа у Прокупљу. Тим поводом корисници установе заједно са својим васпитачима приредили су богат културно-уметнички програм.
Славски колач Дома исекао је прота Милан Роглић који је истакао значај и дело првог српског просветитеља Светог Саве.

-Својим учењем, радом, залагањем и добрим делима ђаци најбоље могу да следе пут нашег Светог Саве. Тај пут је пут доброте и хуманости. Због тога он треба да се следи и буде водиља у нашем животу, рекао је Роглић.
Директорица Дома ученика средњих школа Јелена Вуковић постхумно је доделила захвалницу оснивачу и првом директору установе Драгољубу Дабићу.
-Драгољуб Дабић је поставио темеље ове установе крајем педесетих година прошлог века. Он је био привржен свом раду са децом која су након школовања постали добри људи. Као врстан и поштован педагог и васпитач он је своје знање и енергију неуморно и са великим ентузијазмом преносио корисницима и ђацима установе, рекла је Јелена Вуковић која се у име колектива захвалила за све што је он урадио за интернат.


Ово признање преузео је његов син Дејан Дабић, који је добио специјалну захвалницу за снимање документарног филма под називом „Интернат- некад и сад“
Постхумно захвалнице су додељене породицама бивших радника Дома Миловану Дојчиновићу и Драгану Лазићу.

Величина слова: