Ученици из Прокупља ове године на „Играма пријатељства“ у Немачкој, најспретнији иду у Ер-Еркеншвик по признање
16. априла 2019.
Дресура паса птичара у ловиштима у Прокупљу
17. априла 2019.
Прикажи све

Поводом јубилеја, Апотека “Прокупље” уручила поклоне корисницима и здравственим радницима Дома старих

Поводом обележавања 70 година постојања и успешног рада, Милан Ракић, Славица Савић и Мирјана Стојчић, представници Апотеке “Прокупље” данас су посетили кориснике Дома за негу и смештај старих лица у Прокупљу. Тим поводом, они су у име Апотеке корисницима и свим здравственим радницима Дома уручили пригодне поклоне.

-Један од разлога наше посете је и тај што је месец април посвећен пацијентима са дијабетесом. Сарадња Апотеке и Дома старих је дугогодишња, свакодневна и успешна, и све активности запослених у овим установама подређене су старим лицима, изјавила је Мирјана Стојчић и додала да фармацеути, заједно са другим здравственим радницима, чувају и унапређују здравствену заштиту, не само грађана Прокупља, него и становника Блаца, Житорађе и Куршумлије.

Према њеним речима, посебна пажња се посвећује старима, тако што се они свакодневно саветују о правилној употреби лекова и здравом начину живота.

Честитајући јубилеј Апотеци, социјални радник у Дому за негу и смештај старих лица Марина Глишић изјавила је да је њихова сарадња са прокупачким здравственим установама и њиховим  радницима на завидном нивоу.

-Сарадња са радницима Апотеке је свакодневна, из разлога што је здравље корисника на првом месту. За сваку похвалу су њихове посете Дому и разговори са старим лицима о начину и правилној употреби лекова. Надам се да ће се наша досадашња добра сарадња још више проширити, изјавила је она.

-Апотекарске услуге корисницима Дома су свакодневне и разноврсне. Захваљујући  запосленима у Апотеци, стара лица имају све неопходне лекове, рекла је др Биљана Илић, која годинама ради у Дому старих.

Величина слова: