Обележена 100-годишњица Удружења резервних војних старешина и ратника
12. септембра 2019.
Позоришни фестивал „Лектирићи екс ју фест“ почиње данас
13. септембра 2019.
Прикажи све

Позајмице за куповину огревног дрвета и угља

Након бесплатне поделе пакета са основним животним намирницама и хигијенским средствима, које је добило скоро 2.500 пензионера, Удружење пензионера у Прокупљу, већ неколико месеци, својим члановима даје позајмице за куповину огревног дрвета и угља. До сада је ову погодност искористило 325 пензионера.

-Многим мерама настојимо да помогнемо пензионерима са малим примањима. Једна од мера је давање позајмице у износу од 15.000 динара за куповину огревног дрвета, а 20.000 за угаљ, изјавио је председник Удружења Милован Вучићевић и додао да се ове позајмице враћају у шест једнаких месечних рата.

И ове, као и претходних година, са Индустријом меса “Бифтек” из Ниша склопљен је уговор о куповини меса и сухомеснатих производа.

Чланови организације могу на одложено плаћање да купе месо и сухомеснате производе у износу од 5.000 динара.

Како би пензионерима било пријатније, планирана је и адаптација просторија Удружења.

-Крајем септембра или почетком октобра, почећемо са уређењем, рекао је Вучићевић и додао да ће за ове намене, из сопствених средстава, бити издвојено близу милион динара.

У Удружењу су истакли да је од јануара до краја августа, повећан број чланова за нових 450, и да организација сада има близу 8.500 чланова.

Величина слова: