Obeležena 100-godišnjica Udruženja rezervnih vojnih starešina i ratnika
12. septembra 2019.
Pozorišni festival „Lektirići eks ju fest“ počinje danas
13. septembra 2019.
Prikaži sve

Pozajmice za kupovinu ogrevnog drveta i uglja

Nakon besplatne podele paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, koje je dobilo skoro 2.500 penzionera, Udruženje penzionera u Prokuplju, već nekoliko meseci, svojim članovima daje pozajmice za kupovinu ogrevnog drveta i uglja. Do sada je ovu pogodnost iskoristilo 325 penzionera.

-Mnogim merama nastojimo da pomognemo penzionerima sa malim primanjima. Jedna od mera je davanje pozajmice u iznosu od 15.000 dinara za kupovinu ogrevnog drveta, a 20.000 za ugalj, izjavio je predsednik Udruženja Milovan Vučićević i dodao da se ove pozajmice vraćaju u šest jednakih mesečnih rata.

I ove, kao i prethodnih godina, sa Industrijom mesa “Biftek” iz Niša sklopljen je ugovor o kupovini mesa i suhomesnatih proizvoda.

Članovi organizacije mogu na odloženo plaćanje da kupe meso i suhomesnate proizvode u iznosu od 5.000 dinara.

Kako bi penzionerima bilo prijatnije, planirana je i adaptacija prostorija Udruženja.

-Krajem septembra ili početkom oktobra, počećemo sa uređenjem, rekao je Vučićević i dodao da će za ove namene, iz sopstvenih sredstava, biti izdvojeno blizu milion dinara.

U Udruženju su istakli da je od januara do kraja avgusta, povećan broj članova za novih 450, i da organizacija sada ima blizu 8.500 članova.

Veličina slova: