Прокупачки ђаци путују у Италију
12. септембра 2018.
Компјутер Даници на поклон
13. септембра 2018.
Прикажи све

Позориште, љубав која траје

Вече посвећено прокупачком ствараоцу Зорану Цветковићу, који се позоришном режијом бави већ 40 година, биће одржано вечерас у 19 часова у Дому културе, под називом „Јубиларница чика З.“.

Оно ће бити, баш онакво какве су биле и представе, које је он режирао, другачије од других. Велики је број  представа у којима се Цветковић бавио аматерском режијом са децом, гимназијалцима и одраслим глумцима. Оне су редовно, на бројним фестивалима широм наше земље, освајале  велики број награда и признања.

Вечерас ће сви они глумци, који су почињали као аматери са њим у Прокупљу, бити његови гости, њему у част. Своје место, у овој вечери колажног типа, имаће наравно и садашњи глумци аматери, али и његови сарадници и пријатељи из Прокупља, Лесковца, Београда, Ниша, Пожаревца и Блаца.

Програм посвећен овом важном човеку у свету прокупачког позоришта и позоришне режије, садржаће и одломке из „живих“ представа и музичке нумере из представа, које су урађене у његовој режији, а од 1978. године до данас их је 60.

Организатор ове вечери је удружење „Југ Богдан“, прокупачки Дом културе и Народна библиотека „Раде Драинац“.

Величина слова: