Лекари прославили своју славу
15. новембра 2019.
“Прокупац“ окупио виноградаре Топлице на једном месту
16. новембра 2019.
Прикажи све

Предшколци добили чланске карте од Библиотеке

Полазници Предшколске установе „Невен“ су у оквиру „Вукове недеље“, од Народне библиотеке „Раде Драинац“ добили чланске карте на поклон.

-Ова акција је традиционална, а спроводимо је у циљу упознавања најмлађих чланова, колико је важно читати и чувати књигу да могу и други да је позајме. На првом сусрету им објаснимо колико је значајно да неке ствари науче и сазнају управо из књига, рекао је директор прокупачке Библиотеке Драган Огњановић.

Он је истакао да учлањени предшколци, следеће године, када постану ђаци прваци, само продуже своје чланске карте и тако сви заједно, организовано, наставе да се друже са књигом и обогаћују своју машту, креативност и знање.

Ову акцију, у сарадњи са Библиотеком, спроводи Предшколска установа „Невен“, која поводом  „Вукове недеље“ организује и друге бројне ативности. У оквиру њих, полазници ове установе, обишли су и друге установе културе, у којима су се упознали са стваралаштвом Вука Стефановића Караџића, реформатора српског језика, сакупљача народних умотворина и писца првог речника српског језика.

Величина слова: