Почиње реализација мера из области популационе и демографске политике у Прокупљу
21. фебруара 2019.
Регистрованим пољопривредним газдинствима субвенције за дизел гориво
22. фебруара 2019.
Прикажи све

Представљен нови број часописа „Ток“

Часопис за књижевност, културу и друштвена питања „Ток“ има традицију дугу скоро пола века, баш колико и манифестација „Драинчеви сусрети песника“, која се сваке године одржава у нашем граду. „Ток“ излази два пута годишње у издању Књижевног друштва „Раде Драинац“, које постоји и ради у оквиру прокупачког Дома културе „Радивој Увалић Бата“. И ове године је представљен пред великим бројем његових поштовалаца и љубитеља писане речи.
Према речима уредника овог часописа, Драгана Огњановића, и у овом 55. броју запажено место има „ФЕДЕС“, „Драинчеви сусрети песника“, „Лектирићи фест“ и још пуно представа, концерата и изложби.


-Посебно треба истаћи обележавање 100. година ослобођења Прокупља у Првом светском рату и програм који је пратио отварање Спомен-парка „Гвозденом пуку“ и нешто потпуно ново са великим изгледима да постане традиционално-„Дане прокупца“. Нови број „Тока“ доноси беседу и песме Власте Младеновића, добитника награде „Драинац“ 2018, као и стихове већине песника који су били гости 49. Драинчевих књижевних сусрета. У часопису смо пропратили и „Сретењске сусрете“, награду за најбољу књигу топличког писца, која је додељена на Драинчевим књижевним сусретима, али и Ђурђевдански књижевни конкурс Књижевне омладине Прокупља, рекао је представљајући публици нови „Ток“ у прокупачком Дому културе уредник Огњановић.
Он је додао да су се на страницама овог броја као нешто неизоставно, нашле и песме топличких стваралаца и Књижевне омладине Прокупља, али и најновија књижевна издања и јубилеји.
-Он се у односу на претходне бројеве понајвише разликује по великом броју есејистичких текстова, а свим есејима заједничко је да промишљају различите аспекте истог-односно књижевности, нагласио је Огњановић.
На његовим страницама до сада су се нашли бројни текстови многих књижевних стваралаца из Топлице, али и других крајева Србије. У сваком броју овог часописа, читаоци могу да се упознају са различитим областима и у њему свако може да нађе оно што га интересује.
О свему ономе што је обележило културу нашег града, али и многим другим темама из области социологије, археологије, историје, заинтересовани љубитељи писане речи моћи ће да сазнају уколико прочитају најновији број овог часописа.

Величина слова: