Положени венци на Спомен обележје
22. фебруара 2018.
Гимназијалац из Прокупља најбољи у Србији
22. фебруара 2018.
Прикажи све

Представљен нови број “Тока“

У прокупачком Дому културе синоћ је представљен нови 54. број часописа за књижевност, културу и друштвена питања „Ток“. О њему су говорили уредник Тока Драган Огњановић и уредници рубрика заступљених у овом часопису.

Ово је била прилика и да се поједини аутори чији су радови заступљени у часопису представе љубитељима писане речи.

– У 2017. години изашао је један број часописа „Ток“. Надам се да ће у овој , захваљујући Министарству културе и информисања бита објављена два броја , рекао је уредник часописа „Ток“ Драган Огњановић.

Он је додао да овај број часописа има повећан број страна због великог броја пристиглих прилога.

-„Ток“ је ту да буде спона између свих генерација и свима омогући изражавање уметничке особености и изношење научних чињеница из области друштвено-хуманистичких наука. Он је проточно место топличке културе и уопште српске културе. На његовим страницама своје текстове објављивали су многи великани наше књижевности, књижевне критике и историје, филозофије, социологије. Он успева да испуни своју мисију да на најбољи начин репрезентује топличку културу, али и да у Топлицу донесе најзначајније ствараоце наше културе уопште, истакао је Огњановић и изразио наду да ће следећи 55. број овог часописа подржати Министарство културе и информисања, јер је како каже, „Ток“ увек ишао раме уз раме са својим савременицима „Багдалом“, „Градином“, „Браничевом“, „Повељом“ и другима.

Овај 54. број „Тока“ садржи бројне текстове из различитих области. Посвећен је пре свега културним дешавањима у 2017. години и сам његов почетак резервисан је управо за ретроспективу о њима. Значајно место заузимају и песме са различитих конкурса, али и проза која се протеже од новеле до микропрозе. Не изостају ни увек радо читани есеји, историјски чланци, преводи, тумачења и прикази.

-Увек се трудимо да оним што објавимо покријемо све културне области и све оно што је важно за наш крај, истакао је Огњановић.

Часопис „Ток“ јесте једини часопис за културу и уметност  у Топлици, и часопис који има традицију дужу од пола века.

Величина слова: