Расписан конкурс за расподелу средстава за пројекте НВО и удружења грађана
27. фебруара 2020.
Нема прекида у раду Народне кухиње
28. фебруара 2020.
Прикажи све

Представљен пројекат “Партнерство за праведно и квалитетно образовање“

У оквиру укључивања у рад на пројекту “Партнерство за праведно и квалитетно образовање“, који се реализује под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у Прокупљу је одржан састанак у Основној школи „Милић Ракић Мирко“. Слоган пројекта је „Да заједно изградимо свет у коме деца могу срећно да живе“.

Састанку су присуствовали представници Школске управе Ниш,  Дечије фондације “Песталоци“, Центра за интерактивну педагогију, основних школа „Милић Ракић Мирко“, “Никодије Стојановић Татко“ и „9.октобар“. Испред локалне самоуправе, састанку је присуствовала члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић, представници Одељења за друштвене делатности, као и градских невладиних организација.

Пројекат се организује у три фазе, у трајању од по три године, а након сваког од ових периода врши се евалуација спроведених активности. Пројекат подразумева равномеран упис деце из осетљивих група у основне школе, како би се у свим основним школама нашао приближно једнак број деце из ових група. Тај циљ се остварује сарадњом „фокус шкoле“ са партнерским школама у окружењу, кроз заједничке активности, обуке наставног особља, сарадњу са родитељима и активности са ученицима из свих школа укључених у пројекат.

Активности укључују оснаживање школа кроз менторску подршку у  реализацији редовне наставе и ваннаставних активности. Обуке се реализују и за локалне тимове на нивоу града, који ће израдити локални план активности за побољшање стратегије уписа ученика. Почетна фаза подразумева формирање пројектних тимова на нивоу школа, као и потписивање Меморандума, на званичној конференцији у Београду, 20. марта.

 

 

Величина слова: