Predstavljen roman „Srpsko srce Johanovo“ u Narodnom muzeju Toplice
19. marta 2019.
Lokomotiva na Železničkoj stanici prebacuje se blizu parka i postaje muzejski eksponat
20. marta 2019.
Prikaži sve

Predstavljena zbirka poezije “Budi mi sve”

Zbirka pesama „Budi mi sve“ Zorice Ivanović Gajević, predstavljena je sinoć u Narodnom muzeju Toplice.

Na samom početku promocije, autor je objasnila sam naziv knjige, rekavši da se on ne odnosi samo na voljenu osobu, muškarca ili ženu, već na svako biće koje pruža ljubav, pažnju, razumevanje i podršku, drugom biću.

-To može biti majka, sestra, brat, dete. To je svako ko vas poštuje i razume i kad ste ljuti, tužni, srećni. To je duša koja vam se nađe kad je u vama neka teška muka i tada vam bude rame za plakanje, bude vam sve, rekla je na promociji svoje nove zbirke pesama Zorica Ivanović Gajević.

Zbirka Gajevićeve, koja se našla pred čitalačkom publikom, prema rečima Dragana Ognjanovića, plod je njenog dugogodišnjeg pisanja.

-Pesme su raznorodne i motivski i tematski. U njima je predstavljen život u celoj njegovoj punoći, počev od samog promišljanja, pa do ostvarenja. Autor je zbirku otvorila pesmom „Mesečeva igra“, koja pokazuje i sam lajtmotiv i tok. Zastupljene su i ljubavne pesme naravno, ali one nisu tugovanke i u njima uvek postoji nešto što upućuje na pozitivan ishod, rekao je Dragan Ognjanović.

Veličina slova: