„Духовни разговори“ у склопу обележавања градске славе
19. јула 2019.
Улица Војислава Илића добила улично светло
19. јула 2019.
Прикажи све

Представници Града Прокупља посетили сликаре на Белом Камену

Сликаре, учеснике овогодишње 22. Ликовне колоније „Божа Илић“, који стварају у живописној природи Белог Камена, обишли су заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић, помоћник градоначелника Љубиша Благотић и члан Градског већа за културу Милица Ерић.

-Драго ми је да и ове године могу да вас поздравим и пожелим вам квалитетан и успешан рад на још једној важној и значајној колонији, која слави име нашег познатог сликара Боже Илића. Да ће тако и бити, готово сам сигуран, јер је место и нетакнута природа у којој стварате, прави извор надахнућа и добре стваралачке енергије. Такође ми је драго што сте задовољни условима у којима стварате и што сваке године у трајно власништво прокупачког Музеја оставите нова и вредна дела. Она  ће увек подсећати на то да сте сликали у част сликара Боже Илића, чије име и стваралаштво на овај начин славимо, рекао је, поздрављајући учеснике овогодишње Ликовне колоније „Божа Илић“, заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић.

Сликарима, који су дошли из различитих крајева Србије и Македоније, добродошлицу и успешан рад пожелела је и већник за културу Милица Ерић.

-Увек када дочекамо сликаре, ми се изнова радујемо. Срећни смо што можемо да их угостимо, а онда и што ће се њиховим учешћем у манифестацији, чути за Ликовну колонију, али и за наш град. Ова манифестација, која носи име по нашем Топличанину, познатом уметнику Божи Илићу, једногодишњим окупљањем сликара из Србије и света, има међународни карактер и подсећа на величину његове сликарске личности и богатог и признатог ликовног стваралаштва, истакла је већница Милица Ерић.

Директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић је нагласио да неки сликари, први пут ове године учествују у манифестацији.

-Код нас су по први пут сликари из Новог Пазара и места Кавадарци из Македоније. Ислам Хасић из Новог Пазара је одушевљен нашим градом, а посебно Белим Каменом. Он би, како је рекао, волео да и следеће године дође код нас, нагласио је Жарић.

Са тим су се сложили и остали учесници, који ће, према речима директора Музеја, данас посетити Божино родно место Житни Поток и обићи његову родну кућу.

Величина слова: