Podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama meštanima Džigolja i okolnih sela
25. februara 2019.
Poklon Prokupčankama za Dan žena
26. februara 2019.
Prikaži sve

Predstavnici Grada Prokuplja u Gornjoj i Donjoj Stražavi: Meštani sela sami da izaberu koja će ulica da se asfaltira

Nakon obilaska i razgovora sa meštanima Donje Trnave, načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović sa saradnicima, danas su obišli i razgovarali i sa meštanima Donje i Gornje Stražave.
U razgovoru sa meštanima ovih prokupačkih sela, Aranđelović je rekao da će se započeta prošlogodišnja akcija asfaltiranja ulica u prigradskim naseljima, nastaviti i ove godine.
-U prethodnih nekoliko godina, stanje u gradskom budžetu je bilo takvo da se nije moglo mnogo ulagati u infrastrukturne radove u gradu i seoskim sredinama. Zahvaljujući finansijskoj disciplini i strpljenju građana, stanje u budžetu je sada takvo da se može ulagati u razvoj lokalne sredine. Zbog toga nastojimo da, u sklopu programa asfaltiranja ulica u prigradskim sredinama, od samih meštana čujemo koju ulicu treba asfaltirati u njihovom selu, rekao je on.
Razgovarajući sa meštanima, Simonović je rekao da su sela izuzetno važna, naročito ona u kojima živi veliki broj meštana i mladih ljudi.

Da bi zadržali mlade ljude, potrebno je graditi pojedine infrastrukturne objekte. Tako su, tokom prošle godine, asfaltirane četiri ulice u Gornjoj Stražavi, Babinom Potoku, Donjoj Trnavi i Ćukovcu.
-Ove godine, planirano je da se asfaltira po jedna ulica u Donjoj i Gornjoj Stražavi, Babinom Potoku, Donjoj Trnavi i putni pravac od Mikulovca do Novog Sela. Za asfaltiranje ovih seoskih ulica, u gradskom budžetu planirana su sredstva u iznosu od 30 miliona dinara, izjavio je Simonović i dodao da je jedan od strateških ciljeva lokalne samouprave da se i u prigradskim naseljima stvore uslovi za život kakvi postoje u samom gradu.
On je naglasio da bi meštani sela sami trebalo da se dogovore koja ulica treba da se asfaltira.
Govoreći o investicijama u ovoj godini, Simonović je rekao da bi krajem godine trebalo da krenu radovi na auto-putu Niš-Prokuplje-Merdare i Industrijskoj zoni.
-Izgradnjom Industrijske zone, na površini od 16 hektara, stvoriće se uslovi za zapošljavanje novih radnika, ne samo iz Prokuplja, nego i iz drugih opština Topličkog okruga, izjavio je Simonović i dodao da već sada postoji interesovanje investitora da otvore svoje fabrike.
Odgovarajući na pitanja meštana Gornje Stražave o izgradnji kanalizacione i vodovodne mreže, Simonović je rekao da je u planu izgradnja kanalizacione mreže od Nove Božurne do Beloljina. Vrednost ovih radova iznosi 5,5 miliona evra, i to će obezbediti Ministarstvo za zaštitu životne sredine i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.
-Kanalizaciona mreža Nova Božurna-Beloljin imaće pet krakova. Prvi krak prolaziće kroz Gornju i Donju Stražavu. Izgradnjom ove mreže, neće više biti izlivanja fekalija i otpadnih voda u reku Toplicu jer će se graditi i stanice za prečišćavanje, kaže Simonović i ističe da će Prokuplje i ove godine, kao i prošle, biti veliko gradilište.


-Izuzetno je važno što nas je posetio načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović sa saradnicima, kako bi u neposrednom i direktnom razgovoru čuli šta je to što najviše nedostaje našem selu, izjavili su meštani Donje i Gornje Stražave.
-Ovo nije prvi put da nas obilaze predstavnici lokalne samouprave. Današnji razgovori su me impresionirali zbog toga što su oni predložili da sami meštani odluče koja ulica treba da se asfaltira u našem selu, rekao je predsednik Saveta MZ Donja Stražava Slaviša Stojaković.
Predsednik Saveta MZ Gornja Stražava, Vukadin Marinković, napominje da je izuzetno važno da čelni ljudi Topličkog okruga i Grada Prokuplja, u direktnim razgovorima sa meštanima, čuju šta je to što je prioritet da se uradi.
-Ideja da sami odlučimo koja ulica u selu treba da se asfaltira je za svaku pohvalu. Sada je na nama da to odredimo, posebno što su sredstva za ove namene obezbeđena u gradskom budžetu, zaključio je Vukadin Marinković.

Veličina slova: