Сликари и пролазници осликавали платно на прокупачком шеталишту
21. јуна 2019.
Корисници Дома старих посетили Пролом бању
24. јуна 2019.
Прикажи све

Представници локалне самоуправе посетили Драгању

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић, данас је заједно са начелником Топличког управног округа Миланом Аранђеловићем и чланом Градског већа Жарком Копривицом, обишао прокупачко насеље Драгања, које је захваљујући локалној самоуправи по први пут добило тротоаре.

-Житељи насеља Драгања и Водице су дуги низ година покретали иницијативу да се дуж пута који од града води према селима изгради пешачка стаза. Како Град Прокупље није био власник овог  земљишта, већ “Железнице Србије“, испоштовали смо процедуру и затражили њихову сагласност за изградњу тротоара. Кренули смо у реализацију овог веома важног пројекта, зато што је ова  саобраћајница била прилично небезбедна, посебно због деце која свакодневно овај пут пролазе од куће до школе, изјавио је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Пешачка стаза изграђена је бехатон плочама, са ивичњацима и дуга је око 900 метара. Из градског буџета за овај пројекат издвојено је око пет милиона динара.

Представнике локалне самоуправе дочекали су задовољни житељи овог насеља, који су овом приликом изразили захвалност што су по први пут добили уређену пешачку стазу.

-Сада је безбедност свих нас много већа, посебно нам тротоари значе због деце која често пешаче до града. Захвални смо локалној самоуправи што је овај наш проблем напокон решен, казао је председник Месне заједнице Драгања Горан Салевић.

 

Величина слова: