Slikari i prolaznici oslikavali platno na prokupačkom šetalištu
21. juna 2019.
Korisnici Doma starih posetili Prolom banju
24. juna 2019.
Prikaži sve

Predstavnici lokalne samouprave posetili Draganju

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, danas je zajedno sa načelnikom Topličkog upravnog okruga Milanom Aranđelovićem i članom Gradskog veća Žarkom Koprivicom, obišao prokupačko naselje Draganja, koje je zahvaljujući lokalnoj samoupravi po prvi put dobilo trotoare.

-Žitelji naselja Draganja i Vodice su dugi niz godina pokretali inicijativu da se duž puta koji od grada vodi prema selima izgradi pešačka staza. Kako Grad Prokuplje nije bio vlasnik ovog  zemljišta, već “Železnice Srbije“, ispoštovali smo proceduru i zatražili njihovu saglasnost za izgradnju trotoara. Krenuli smo u realizaciju ovog veoma važnog projekta, zato što je ova  saobraćajnica bila prilično nebezbedna, posebno zbog dece koja svakodnevno ovaj put prolaze od kuće do škole, izjavio je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Pešačka staza izgrađena je behaton pločama, sa ivičnjacima i duga je oko 900 metara. Iz gradskog budžeta za ovaj projekat izdvojeno je oko pet miliona dinara.

Predstavnike lokalne samouprave dočekali su zadovoljni žitelji ovog naselja, koji su ovom prilikom izrazili zahvalnost što su po prvi put dobili uređenu pešačku stazu.

-Sada je bezbednost svih nas mnogo veća, posebno nam trotoari znače zbog dece koja često pešače do grada. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi što je ovaj naš problem napokon rešen, kazao je predsednik Mesne zajednice Draganja Goran Salević.

 

Veličina slova: