Ragbi dan u Prokuplju
10. oktobra 2019.
Sportski vikend
11. oktobra 2019.
Prikaži sve

Predstavnici lokalne samouprave posetili Tovrljane i obišli Školu u ovom mestu

U sklopu obeležavanja „Dečije nedelje“, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović sa saradnicima posetio je učenike izdvojenog odeljenja Osnovne škole “Svetislav Mirković Nenad” u Maloj Plani u selu Tovrljane.

Ova Škola je, nakon skoro 25 godina, sa radom ponovo počela 2015. godine. Iz godine u godinu, broj đaka se povećavao, da bi u školskoj 2019/2020. godini ovde bilo upisano sedam đaka.

-Druženje sa decom je najlepši deo mog posla. Nakon prijema mališana i đaka osnovnih škola u Gradskoj kući, posetio sam i đake u Školi u Tovrljanu, selu koje je od centra Prokuplja udaljeno skoro 35 kilometara. Drago mi je da se broj đaka u ovoj Školi iz godine u godinu povećava, izjavio je gradonačelnik Prokuplja Simonović, koji se zahvalio učitelju Marku Čikariću za sav trud, napore i motiv da deci obezbedi takvu nastavu, kakvu imaju njihovi vršnjaci u gradskim osnovnim školama.

Ovom prilikom, Simonović je đacima uručio prigodne poklone.

Gradonačelnik je iskoristio priliku i da porazgovara sa meštanima Tovrljana, Arbanaške, Trnovog Laza i Kruševice.

Prema njegovim rečima, putna mreža je prioritet na kojem će se raditi.

Tokom ove godine, dosta se radilo na putevima i ulicama u gradskim i prigradskim sredinama.

-Na teritoriji Prokuplja, ima 107 naseljenih mesta. Mnogi putni pravci na rubnim područjima su bili decenijama zapušteni. Došlo je vreme da se i ovde krene sa radovima. Ako vremenske prilike budu povoljne, već krajem oktobra trebalo bi da krenu radovi na  putnom pravcu Dedince-Tovrljane u dužini od tri kilometra. Sredstva za ove radove, obezbeđena su iz gradskog budžeta, izjavio je Simonović.

Prema njegovim rečima, bolja putna mreža vratiće nekadašnje stanovnike ovih sela i zaustaviti odlazak mladih.

Meštani Tovrljana i okolnih sela, izrazili su zadovoljstvo posetom gradonačelnika Prokuplja Aleksandra Simonovića.

-Svaka čast gradonačelniku Simonoviću što je, pored silnih obaveza, izdvojio svoje dragoceno vreme da poseti našu Školu i naše selo. Mislim da se u neposrednom razgovoru sa nama upoznao sa problemima sa kojima se suočavamo, izjavio je Stanislav Radojević iz Tovrljana.

Veličina slova: