Трибина о Европској унији
25. јануара 2018.
Савин дан у прокупачким школама
26. јануара 2018.
Прикажи све

Превенција рака грлића материце

У оквиру Европске недеље превенције рака грлића материце  koja сe обележава од 22. до 28. јануара, Превентивни центар  Дома здравља Прокупље  одржао је видео презентацију  о значају редовних  гинеколошких прегледа о раном откривању  ове опаке болести.

-Рак грлића материце деценијама уназад  представља озбиљан здравствени проблем у Србији. Свеке године се у нашој земљи региструје у просеку око хиљаду новооболелих жена, док  480 пацијенткиња  годишње изгуби живот од ове врсте рака, за који се са сигурношћу зна да припада групи најизлечивијих, уколико се открије  на време , кажу у прокупачком Дому здравља.

-Апелујемо на наше сестре, мајке, пријатељице да  у Европској недељи превенције рака грлића материце, као и током целе године, размишљају о свом репродуктивном здрављу и да нађу времена за преглед  код  свог изабраног гинеколога, опомињу из ове здравствене установе.

У прокупачком Дому  здравља  ће 28. јануара  од 8 до 16 часова бити организовани бесплатни гинеколошки прегледи .  У оквиру ове акције све жене могу обавити преглед  без обзира да ли поседују здравствену књижицу. Потребно је само да приложе било какав документ ради идентификације.

 

Величина слова: