Школе наградиле најбоље ђаке
30. јуна 2020.
Град Прокупље наградио књигама најбоље ђаке
1. јула 2020.
Прикажи све

Пријаве за летњу УПСХИФТ радионицу за младе

У току су пријаве за трећу  по реду УПСХИФТ радионицу која се спроводи у оквиру заједничког регионалног програма „Дијалог за будућност“ и омогућaва младима да допринесу позитивним променама у свом окружењу.

Након Београда и Новог Сада, сада и млади са територије југоисточне Србије имају прилику да реализују своје идеје кроз ове интерактивне радионице.

Ради се о менторском програму уз финансијску подршку УНИЦЕФА до 2.000 евра а конкурс је отворен за све младе узраста од 13 до 19 година који живе на територији југоисточне Србије (Прокупље, Ниш, Лесковац, Смедерево, Врање, Пожаревац, Зајечар, Пирот, Бор и Смедеревска Паланка). Пријаве су отворене до 03. јула 2020. године.

Заинтересовани треба да осмисле идеју за унапређење окружења и да окупе тим који броји 3-5 чланова и да се пријаве путем линка до 03. јула 2020. године.

Један од главних циљева пројекта је инклузија младих из осетљивих група и оних којима су овакве прилике теже доступне, тако да се посебно охрабрују и позивају млади који припадају расељеним лицима, лицима са инвалидитетом или угроженим групама да се пријаве за учешће.

УПСХИФТ радионица се организује тако што  се за укупно 16 изабраних тимова са територије Југоисточне Србије са најбољим идејама организује дводневна онлајн радионица и то  18. и 19. јула 2020. године.

Тимови ће радити са менторима, стицати нове вештине и знања да дођу до жељеног решења. У оквиру овог својеврсног такмичења,  осам најпосвећенијих тимова са  најоригиналнијим решењима добиће финансијску подршку у износу од 2.000 евра и подршку ментора да спроведу своју идеју у дело.

Онима који намеравају да се пријаве се саветује да се упознају са начином  дијалога између разних друштвених група чиме

може да се побољша њихов статус, као и да се информишу о томе како толеранција и поштовање различитости могже да утиче на већу солидарност у друштву.

Акценат треба да се стави на критичко размишљање и развој других вештина код младих као и укључивање у драуштвено-корисне иницијативе које доприносе  самосталности и већој запошљивости.Улога младих може да буде заступљенија и кад је у питању одрживи  развоју, заштита животне средине и климатске промене.Добродошле су све идеје за укупно јачање капацитета младих, унапређење дијалога и деловања за опште добро.

За све додатне информације посетите сајт  “Разливалиште” и сајт  “УНИЦЕФ”.

Величина слова: