Бесплатне саднице багрема за пошумљавање топличког краја
19. фебруара 2020.
Све више Прокупчана даје крв
20. фебруара 2020.
Прикажи све

Прокупачке установе културе на Сајму књига и графике у Пироту

На Сајму књига и графике, који је јуче отворен у Пироту, и Народна библиотека „Раде Драинац“, имала је свој штанд на коме је тамошњим посетиоцима представила своја издања.

-Овде је реч о заједничком штанду свих прокупачких установа културе, а Библиотека је само носилац оваквог једног пројекта. Посетиоцима овог Сајма, представили смо и издања Народног музеја Топлице из едиције „Баштина“, али и нека заједничка издања ове установе културе и Историјског архива. Ту је наравно и часопис „Ток“ Дома културе, једном речју оно што је део наше локалне баштине и што треба да буде представљено и виђено на оваквим местима, на којима долази велики број посетилаца, рекао је директор Народне библиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић.

Он је истакао да је прошле године на овом истом Сајму, прокупачка Библиотека представила књигу „Јунаштво Црногораца и Херцеговаца“, а да је ове године актуелна књига изабраних песама Рада Драинца, француско-српско издање, под називом „Раде Драинац-бандит или песник“. Ова књига је своју прву промоцију имала летос, на отварању Спомен-собе у Прокупљу, у оквиру књижевне манифестације „Драинчеви сусрети песника“.

-На овогодишњем Сајму у Пироту, 24. фебруара, имаћемо промоцију нашег издаваштва. Тада ћемо представити наше књиге, са фокусом на поменуто француско-српско издање Драинчеве збирке песама. Сматрамо да нам је то најрепрезентативнија књига и зато ћемо се потрудити да љубитеље поезије и Драинчевог стваралаштва упознамо и са овим његовим делом, истакао је Огњановић.

Он је нагласио да од Сајма књига у Нишу и овог у Пироту, нема важнијих манифестација у јужној Србији, те је свако представљање на њима, од велике важности за све прокупачке установе културе.

 

Величина слова: