Besplatne sadnice bagrema za pošumljavanje topličkog kraja
19. februara 2020.
Sve više Prokupčana daje krv
20. februara 2020.
Prikaži sve

Prokupačke ustanove kulture na Sajmu knjiga i grafike u Pirotu

Na Sajmu knjiga i grafike, koji je juče otvoren u Pirotu, i Narodna biblioteka „Rade Drainac“, imala je svoj štand na kome je tamošnjim posetiocima predstavila svoja izdanja.

-Ovde je reč o zajedničkom štandu svih prokupačkih ustanova kulture, a Biblioteka je samo nosilac ovakvog jednog projekta. Posetiocima ovog Sajma, predstavili smo i izdanja Narodnog muzeja Toplice iz edicije „Baština“, ali i neka zajednička izdanja ove ustanove kulture i Istorijskog arhiva. Tu je naravno i časopis „Tok“ Doma kulture, jednom rečju ono što je deo naše lokalne baštine i što treba da bude predstavljeno i viđeno na ovakvim mestima, na kojima dolazi veliki broj posetilaca, rekao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.

On je istakao da je prošle godine na ovom istom Sajmu, prokupačka Biblioteka predstavila knjigu „Junaštvo Crnogoraca i Hercegovaca“, a da je ove godine aktuelna knjiga izabranih pesama Rada Drainca, francusko-srpsko izdanje, pod nazivom „Rade Drainac-bandit ili pesnik“. Ova knjiga je svoju prvu promociju imala letos, na otvaranju Spomen-sobe u Prokuplju, u okviru književne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“.

-Na ovogodišnjem Sajmu u Pirotu, 24. februara, imaćemo promociju našeg izdavaštva. Tada ćemo predstaviti naše knjige, sa fokusom na pomenuto francusko-srpsko izdanje Drainčeve zbirke pesama. Smatramo da nam je to najreprezentativnija knjiga i zato ćemo se potruditi da ljubitelje poezije i Drainčevog stvaralaštva upoznamo i sa ovim njegovim delom, istakao je Ognjanović.

On je naglasio da od Sajma knjiga u Nišu i ovog u Pirotu, nema važnijih manifestacija u južnoj Srbiji, te je svako predstavljanje na njima, od velike važnosti za sve prokupačke ustanove kulture.

 

Veličina slova: