Paketi sa hranom dostavljeni Crvenom krstu u Prokuplju
11. oktobra 2019.
Obeležen Dan oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu
12. oktobra 2019.
Prikaži sve

Prokupački Centar za roditeljstvo uspešno sprovodi projekat za podsticaj rađanja

-Za pet meseci, koliko traje projekat za podsticaj roditeljstva koji sprovodi Centar za roditeljstvo pri prokupačkom Domu zdravlja, 111 parova iz Prokuplja i okoline obratilo se Centru za pomoć, rekla je koordinator Tima za podsticaj roditeljstva Jelena Đorđević Čelebon.

Prema njenim rečima, čak 148 parova koji su se već ostvarili kao roditelji, ili koji to žele da postanu, obratilo se Centru za roditeljstvo i izrazilo želju da sarađuje u cilju proširenja svojih porodica.

-Našem timu, do sada se obratilo mnogo parova koji već imaju jedno ili dvoje dece a raspoloženi su da prošire porodicu, tražeći od nas savete kako da za to dobiju i materijalnu podršku države, kazala je Jelena Đorđević.

Prema njenim rečima, svi oni upućeni su na prave adrese ili im je dat valjani savet kakvu vrstu pomoći mogu da dobiju.

Takođe, oni koji su izrazili spremnost da ponovo postanu roditelji, pri Centru za roditeljstvo dobili su i savete i pomoć lekara u kontroli reproduktivnog zdravlja kako bi imali zdravo potomstvo.

Centar za porodicu, u saradnji sa Gradskom upravom u Prokuplju, uspešno pomaže i onim parovima koji putem  vantelesne oplodnje pokušavaju da po prvi put postanu roditelji.

Takođe se bave i svim onim problemima vezanim za trudnoću, dojenje i reproduktivno zdravlje.

Članovi tima Centra za porodicu su dva lekara, tri medicinska tehničara i jedan psiholog.

Projekat za podsticaj roditeljstva, trajaće do polovine decembra ove godine.

Veličina slova: