Одржан Сајам запошљавања у Прокупљу
21. маја 2019.
Нове тренерке за Боксерски клуб “Топличанин”
22. маја 2019.
Прикажи све

Прокупачки гимназијалци настављају да нижу успехе

Ученици прокупачке Гимназије настављају да нижу успехе на такмичењима на којима учествују. Они су својој Школи донели награде са четвртог Републичког такмичења у певању традиционалне песме основних, средњих школа и гимназија, које је недавно одржано у Београду.

Награде су добили Андрија Станковић са освојених 100 поена, Милена Костић 99, Кристина Тасић 92, Михајло Марјановић 91, Тијана Цветковић 81, Богдана Лазовић 79 и Анђела Стаменковић са освојена 72 поена.

-Ученике је за такмичење припремала професор музике Татјана Цветановић, а ово није први пут да ђаци са којима она ради певање, освоје најбоље резултате на највишем рангу такмичења, рекао је директор прокупачке Гимназије Драгослав Минић.

Он се похвалио и наградама са Националне еколошке олимпијаде у Бору, на којој су као једини представници Топличког управног округа, учествовали баш прокупачки гимназијалци. Олимпијада је одржана прошлог викенда, а за учешће на истој, изборило се 90 средњошколаца из целе Србије, међу којима и седморо ученика прокупачке Гимназије. Они су тада освојили четири медаље. Јована Илић и Миља Тодоровић су освојиле прво место, а Предраг Стојковић и Катарина Вукашиновић друго.

-Ово такмичење се одржава сваке године са циљем да едукује младе људе и подигне ниво еколошке свести. Наше ученике, који су се први пут представили на оваквом једном такмичењу и одмах освојили запажене резултате, спремала је професор Снежана Пејић, која води еколошку секцију, истакао је директор Минић.

Он је овом приликом нагласио да се поноси успесима својих ђака и најавио нова такмичења на којима ће прокупачки гимназијалци учествовати. Тако већ данас, гимназијска Кошаркашка секција брани боје своје Школе на Међуокружном такмичењу у Крушевцу, а за предстојећи викенд најбољи србисти учествују на Републичком такмичењу у Тршићу, док ће четворо ученика у Београду одмерити снаге у познавању биологије.

Величина слова: