Објављен конкурс за доделу “Драинчеве награде за поезију”
12. априла 2019.
Велики филмски хитови у Дому културе
12. априла 2019.
Прикажи све

Прокупачки медицинари на националном такмичењу из социјалног предузетништва

Ученичка компанија “White coats–company” (Бели мантили)  прокупачке  Медицинске школе „Др Алекса Савић“,  на националном такмичењу из социјалног предузетништва које се одржава 17. априла у Београду, представиће се “антистрес лоптицом”.

-За ово такмичење урадили смо и спот, у сарадњи са прокупачким Дневним  боравком “Сунце”, чији корисници су нам помогли у изради лоптица, кажу чланови ове ученичке компаније и додају је ова сарадња показала да су деца и млади ометени у развоју равноправни чланови друштва.

Такмичење организује „Достигнуће младих“, а по пропозицијама, прокупачки медицинари ће своју иновацију представити троминутним спотом, након чега ће “антистрес лоптицу” приказати и уживо и одговарати на питања чланова жирија.

Иначе, “антистрес лоптица” смањује стрес, помаже код укочености мишића, појачава циркулацију крви и општу концентрацију.

Како кажу ови прокупачки изумитељи, могу је користити млади и они старији у свим ситуацијама, посебно стресним, а нарочито је погодна за коришћење приликом учења, па се може користити и на часу.

Величина слова: