Одржана још једна акција добровољног давалаштва крви, прикупљено 40 јединица драгоцене течности
9. априла 2019.
Апотека „Прокупље” обележава значајан јубилеј: Седам деценија постојања и успешног рада
9. априла 2019.
Прикажи све

Прокупачки прваци учили о саобраћају од „Пажљивка“

За ученике првог разреда основних школа у Прокупљу, данас је у Дому културе одржана едукативна представа „Пажљивко“, у организацији Града Прокупља и Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Представа је део велике кампање „Пажљивко“ која се спроводи у многим градовима Србије, са циљем да се најмлађим учесницима у саобраћају, на најприхватљивији начин за њихов узраст, приближе саобраћајни прописи.

-Град Прокупље остварује веома добру сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја, зато смо данас у Прокупљу да се дружимо са првацима и објаснимо им како да се понашају у саобраћају. Кампања је осмишљена са циљем да се примени системски приступ у саобраћајном образовању деце. Све активности које спроводимо, оријентисане су према деци и њиховој безбедности на путу од школе до куће, рекао је представник Агенције за безбедност саобраћаја Радивоје Трифуновић.

Према његовим речима, „Пажљивка“ су осмислили и деци прилагодили психолози, саобраћајни инжењери, сценаристи, глумци. Деца су имала прилику да учествују у представи, тако што су одговарајући на питања која су део представе, показала да су веома добро упозната са правилима понашања у саобраћају.

Величина слова: