Tehnička škola „15. maj“ za rođendan otvorila vrata za osmake
15. maja 2019.
Republička smotra učeničkih zadruga u subotu u Prokuplju
16. maja 2019.
Prikaži sve

Prokupački srednjoškolci doneli u grad osam diploma sa takmičenja iz književnosti u Sremskim Karlovcima

Na republičkom takmičenju iz književnosti “Književna olimpijada”, održanom u Sremskim Karlovcima, prokupački đaci su pokazali zavidno znanje i u Prokuplje se vratili sa osvojenih osam diploma.

Veliki uspeh, učenici Gimnazije i Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” su pokazali na testu iz poznavanja i tumačenja književnosti koji je organizovan 12. maja u Karlovačkoj gimnaziji, najstarijoj u Srbiji.

Tako su prvo mesto na ovom takmičenju srednjoškolaca iz cele Srbije osvojili Tanja Arsić, učenica četvrtog razreda Gimnazije (profesorka Biljana Radmanović) i učenik prvog razreda Medicinske škole Nemanja Milić (profesorka Marija Vasković).

Drugo mesto osvojio je učenik drugog razreda Gimnazije Mihajlo Marjanović (profesorka Marija Todorović), dok su treće mesto osvojile gimnazijalke Nađa Krgović (prva godina, profesorka Marija Todorović) i Jelena Tripković (prva  godina, profesorka Dragica Anđelković), učenica drugog razreda Marija Lakićević (profesorka Marija Todorović) i maturantkinje koje je pripremala profesorka Biljana Radmanović-Milica Marjanović i Danica Bošković, a takmičila se i maturantkinja Jelena Stojković.

Sreća zbog uspeha i dobijenih diploma, ozarila je lica prokupačkih srednjoškolaca, koji su se sa ponosom i odličjima u rukama slikali kraj spomenika velikog pesnika Branka Radičevića.

-Takmičenje iz književnosti u Sremskim Karlovcima se održava već sedam godina unazad, a prokupačka Gimnazija učestvuje od samog početka, tako da je ovako dobar rezultat bio i očekivan, obzirom na dugogodišnji rad profesora i učenika, kazao je direktor prokupačke Gimnazije Dragoslav Minić.

On je naglasio da se radi o vrednim učenicima, koji se za takmičenje pripremaju zajedno sa svojim profesorima tokom čitave školske godine, kako na vanrednim, tako i na časovima redovne nastave.

Minić se ovom prilikom zahvalio na pomoći predstavnicima Grada Prokuplja, koji su vrednim učenicima izašli u susret i pomogli da se takmiče kupovinom udžbenika, organizacijom putovanja i prenoćišta.

Veličina slova: