Grad Prokuplje finansira izgradnju školskog igrališta u Mikulovcu
20. maja 2020.
Odgovorno ponašanje u pandemiji spasava živote
20. maja 2020.
Prikaži sve

Prokupački srednjoškolci u Domu učenika i tokom juna

Stanari Doma učenika srednjih škola u Prokuplju koji imaju obaveza u školi  oko popravljanja ocena ili polaganja maturskog ispita i tokom juna meseca moći će da borave u toj ustanovi, rekla je direktorka doma Jelena Vuković.

Ona je objasnila da je Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja Srbije uputilo dopis i preporučilo im, da sprovedu anketu među korisnicima doma putem koje bi se stanari doma izjasnili da li tokom juna žele da borave u toj ustanovi kako bi popravili ocene i prisustvovali maturskom ispitu.

-Izuzetno je važno da znamo koliki broj srednjoškolaca želi da narednog meseca boravi u našoj ustanovi da bi smo izvršili sve pripreme i obezbedili im  najbolje uslove za učenje i boravak, naglasila je Vuković i dodala da će anketu među đacima sprovesti vaspitači u narednih nekoliko dana.

Takođe je istakla da su tim povodom oni uputili dopis svim prokupačkim srednjim školama i zamolili ih da ih obaveste o rasporedu polaganja maturskog ispita i datumima za popravljanje ocena koje bi se prema planu održalo tokom juna meseca.

Đaci koji se izjasne za boravak u domu, treba da prilože uverenje o svom zdravstvenom stanju ne starije od tri dana, i da nemaju simptome respiratornih infekcija, niti povišenu temperaturu.

Veličina slova: