Кувала се рибља чорба
19. јула 2019.
„Духовни разговори“ у склопу обележавања градске славе
19. јула 2019.
Прикажи све

Прва платна младих уметника на ликовној радионици

Ликовна радионица „Топлички мотиви“, која је ове године одржана по четврти пут у организацији Културно образовног центра, завршена је данас.

На колонији су учествовали ученици „Школе за текстил и дизајн“ из Лесковца Младен Анђелковић и Мирко Аранђеловић, студент Академије примењених уметности у Нишу Надежда Ристић и Коста Тодоровић. Свима њима је ова радионица била прво искуство у колективном стварању на којој су и настала њихова прва платна.

-Одушевљена сам радионицом и временом које смо провели овде. Све је било дивно, а ово моје прво платно ме је свакако мотивисало да наставим даље, јер ја обожавам да сликам. Зато сам и уписала Академију. Волела бих да у годинама које долазе учествујем и на другим радионицама и колонијама, где ће нас бити још више. Сигурно би било још лепше да смо сликали у природи, али надахнуће нам није мањкало, па смо Културно образовном центру оставили неколико слика које су настале овде, рекла је Надежда Ристић, не кријући задовољство што је била учесник овогодишњих „Топличких мотива“.

Директорка Културно образовног центра Љиљана Красић је нагласила да је веома радује, када је у прилици да угости младе људе који су притом врло талентовани и вредни, па је зато одлучила да им уместо уобичајених поклона, дарује по једно платно.

То је свакако обрадовало учеснике, па су уз осмех задовољства, рекли да ће на њему насликати импресије са овог, за све њих, веома важног догађаја.

Сликар Владан Лабовић, који је на овој радионици имао улогу ментора овим младим и талентованим сликарима, дао је високу оцену и учесницима и организатору.

-Ово је било њихово прво сликање на платну. Сви они су талентовани, али морају пуно да раде и само од њих зависи докле ће стићи, истакао је Лабовић.

Поклоне, које је за сликаре припремио организатор, учесницима радионице уручили су заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић и члан Градског већа за културу Милица Ерић. Они су овом приликом поздравили младе и талентоване сликаре и истакли да ће Град Прокупље, увек настојати да помогне вредним и успешним ствараоцима.

Величина слова: