Kuvala se riblja čorba
19. jula 2019.
„Duhovni razgovori“ u sklopu obeležavanja gradske slave
19. jula 2019.
Prikaži sve

Prva platna mladih umetnika na likovnoj radionici

Likovna radionica „Toplički motivi“, koja je ove godine održana po četvrti put u organizaciji Kulturno obrazovnog centra, završena je danas.

Na koloniji su učestvovali učenici „Škole za tekstil i dizajn“ iz Leskovca Mladen Anđelković i Mirko Aranđelović, student Akademije primenjenih umetnosti u Nišu Nadežda Ristić i Kosta Todorović. Svima njima je ova radionica bila prvo iskustvo u kolektivnom stvaranju na kojoj su i nastala njihova prva platna.

-Oduševljena sam radionicom i vremenom koje smo proveli ovde. Sve je bilo divno, a ovo moje prvo platno me je svakako motivisalo da nastavim dalje, jer ja obožavam da slikam. Zato sam i upisala Akademiju. Volela bih da u godinama koje dolaze učestvujem i na drugim radionicama i kolonijama, gde će nas biti još više. Sigurno bi bilo još lepše da smo slikali u prirodi, ali nadahnuće nam nije manjkalo, pa smo Kulturno obrazovnom centru ostavili nekoliko slika koje su nastale ovde, rekla je Nadežda Ristić, ne krijući zadovoljstvo što je bila učesnik ovogodišnjih „Topličkih motiva“.

Direktorka Kulturno obrazovnog centra Ljiljana Krasić je naglasila da je veoma raduje, kada je u prilici da ugosti mlade ljude koji su pritom vrlo talentovani i vredni, pa je zato odlučila da im umesto uobičajenih poklona, daruje po jedno platno.

To je svakako obradovalo učesnike, pa su uz osmeh zadovoljstva, rekli da će na njemu naslikati impresije sa ovog, za sve njih, veoma važnog događaja.

Slikar Vladan Labović, koji je na ovoj radionici imao ulogu mentora ovim mladim i talentovanim slikarima, dao je visoku ocenu i učesnicima i organizatoru.

-Ovo je bilo njihovo prvo slikanje na platnu. Svi oni su talentovani, ali moraju puno da rade i samo od njih zavisi dokle će stići, istakao je Labović.

Poklone, koje je za slikare pripremio organizator, učesnicima radionice uručili su zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović i član Gradskog veća za kulturu Milica Erić. Oni su ovom prilikom pozdravili mlade i talentovane slikare i istakli da će Grad Prokuplje, uvek nastojati da pomogne vrednim i uspešnim stvaraocima.

Veličina slova: