Održana druga javna rasprava o nacrtu Odluke o rebalansu budžeta
9. oktobra 2019.
Decenija trajanja muzejskih radionica i igraonica
9. oktobra 2019.
Prikaži sve

Prvaci iz Tatkove škole gosti Gradske kuće u Prokuplju

U okviru „Dečije nedelje“, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, sa saradnicima, danas je primio učenike prvog razreda Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“.

Deca su gradonačelniku donela oslikane poruke sa svojim željama, a on im se zahvalio na poseti i rekao da se  lokalna samouprava trudi da im ispuni svaku želju vezanu za školovanje i odrastanje.

-Vaša škola, najstarija u Toplici, najlepša je škola u gradu i celom kraju, kazao je gradonačelnik Simonović.

On je najavio dodatna sredstva kojima će biti rekonstruisano i uređeno i školsko dvorište, naglasivši da će nakon renoviranja, đaci u dvorištu ponovo moći da imaju časove fizičkog i da se igraju u vreme školskih odmora.

-Kada bude završeno igralište, moći ćemo da obnovimo i tradicionalni „Turnir u malom fudbalu“, koji se decenijama unazad održavao na tom prostoru, naglasio je gradonačelnik Simonović.

Ovom prilikom, on se osvrnuo i na problem stare i neuslovne školske zgrade izdvojenog odeljenja Tatkove škole u selu Donja Rečica koju pohađa 170 đaka i naglasio da će taj problem ubrzo biti rešen.

-Već početkom sledeće godine, u planu je izrada projekta kompletnog renoviranja ili izgradnje nove školske zgrade, tako da će đaci u tom selu dobiti vrlo brzo najbolje moguće uslove za rad, rekao je Simonović.

Prema njegovim rečima, cilj lokalne samouprave je da sva deca, bez obzira da li žive i pohađaju školu na gradskom ili seoskom području, imaju podjednako dobre uslove za školovanje.

Na srdačnom prijemu i lepim željama, gradonačelniku su zahvalili direktor Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ Srđan Kovačević i učiteljica Snežana Lazić.

Veličina slova: