Одржана друга јавна расправа о нацрту Одлуке о ребалансу буџета
9. октобра 2019.
Деценија трајања музејских радионица и играоница
9. октобра 2019.
Прикажи све

Прваци из Таткове школе гости Градске куће у Прокупљу

У оквиру „Дечије недеље“, градоначелник Прокупља Александар Симоновић, са сарадницима, данас је примио ученике првог разреда Основне школе „Никодије Стојановић Татко“.

Деца су градоначелнику донела осликане поруке са својим жељама, а он им се захвалио на посети и рекао да се  локална самоуправа труди да им испуни сваку жељу везану за школовање и одрастање.

-Ваша школа, најстарија у Топлици, најлепша је школа у граду и целом крају, казао је градоначелник Симоновић.

Он је најавио додатна средства којима ће бити реконструисано и уређено и школско двориште, нагласивши да ће након реновирања, ђаци у дворишту поново моћи да имају часове физичког и да се играју у време школских одмора.

-Када буде завршено игралиште, моћи ћемо да обновимо и традиционални „Турнир у малом фудбалу“, који се деценијама уназад одржавао на том простору, нагласио је градоначелник Симоновић.

Овом приликом, он се осврнуо и на проблем старе и неусловне школске зграде издвојеног одељења Таткове школе у селу Доња Речица коју похађа 170 ђака и нагласио да ће тај проблем убрзо бити решен.

-Већ почетком следеће године, у плану је израда пројекта комплетног реновирања или изградње нове школске зграде, тако да ће ђаци у том селу добити врло брзо најбоље могуће услове за рад, рекао је Симоновић.

Према његовим речима, циљ локалне самоуправе је да сва деца, без обзира да ли живе и похађају школу на градском или сеоском подручју, имају подједнако добре услове за школовање.

На срдачном пријему и лепим жељама, градоначелнику су захвалили директор Основне школе „Никодије Стојановић Татко“ Срђан Ковачевић и учитељица Снежана Лазић.

Величина слова: