Стигло првих 2.000 пакета помоћи за пензионере са најнижим пензијама
9. јула 2020.
Повећан број пацијената са респираторним тегобама у Прокупљу, већина са блажом клиничком сликом
10. јула 2020.
Прикажи све

Рад прокупачког Дома здравља уз строге мере заштите од ширења Kовид инфекције

Уз строге мере заштите од ширења корона вируса, које подразумевају мерење телесне температуре грађанима на улазу, обавезну употребу дезинфекционог средства за руке и поделу хируршких маски онима који их немају, прокупачки Дом здравља прима пацијенте као и обично на свим одељењима.
-Тако од 2. јула, грађани Прокупља у Дому здравља поново могу да добијају и лекарска уверења за полагање возачког испита, саопштили су из те здравствене установе.
Kако су нагласили, лекарска уверења о здравственом стању будућих возача, издају се за полагање испита за све категорије, укључујући и професионалне возаче.
Поред овога, Дом здравља издаје и уверења о здравственом стању за поседовање и ношење оружја, као и за ново запошљавање радника.
У оквиру редовних активности, уз посебне мере заштите у овој здравственој установи могу да се заказују и врше и периодични лекарски прегледи радника, као и обука из пружања прве помоћи.
Kомисија за лекарска уверења у прокупачком Дому здравља, ради два пута недељно, уторком и четвртком од 8  – 14 сати, а ближе информације грађани могу добити на телефон 321-222.
Величина слова: