Dečiji pesnici gosti književne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“
6. maja 2019.
Počinje Nedelja Crvenog krsta u Prokuplju
6. maja 2019.
Prikaži sve

Raspisan konkurs za dodelu “Vidovdanske povelje” u Kondželju

Udruženje Topličana iz Beograda, u saradnji sa Topličkim upravnim okrugom i Crkvenom opštinom Kondželj, raspisalo je konkurs za dodelu tradicionalne “Vidovdanske povelje”.

Kako su naveli organizatori, za povelje Jug Bogdan, Boško Jugović, Milan Toplica, Kosančić Ivan i Carica Milica mogu da konkurišu Topličani koji su svojim stvaralaštvom i dostignućima u svim društvenim oblastima dali doprinos afirmaciji Topličkog okruga.

Organizatori tradicionalnog Vidovdanskog sabora, koji se ove godine održava po 17. put u porti manastira Svetih arhangela Gavrila i Mihaila u Kondželju, naglašavaju da se radi o više povelja u istom rangu koje se dodeljuju u različitim oblastima.

-Za povelju mogu da konkurišu naučnici, umetnici, privrednici, radnici i seljaci koji žive u topličkom kraju ili su poreklom iz Toplice, kažu organizatori.

-Odluku o dodeli povelja donosi Sabor, kojim tradicionalno predsedava domaćin, ističu organizatori i dodaju da je ove godine domaćin Sabora profesor Branko Maslaković.

Predlozi za dobitnike ovogodišnje nagrade sa biografijom šalju se na mejl adrese udruzenjetoplicanabg@gmail.com i brankomaslakovic51@gmail.com.

Sabor u Kondželju održaće se 28. juna pod pokroviteljstvom Udruženja Topličana iz Beograda i Niša, Topličkog upravnog okruga, Crkvene opštine Kondželj i brojnih donatora.

Veličina slova: