Градоначелник Прокупља Александар Симоновић приредио пријем за делегацију Епона, ускоро на таблама где пише “Епон” стајаће и “Прокупље”
22. јула 2019.
Почиње подела пакета угроженим домаћинствима и породицама са више деце
23. јула 2019.
Прикажи све

Расписан конкурс за доделу подстицајних бесповратних средстава новоформираним и старим задругама

Кабинет министра без портфеља задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа расписао је Јавни конкурс за реализацију Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја кроз учешће државе у економско финансијским подстицајима за земљорадничке и пољопривредне задруге на територији Србије. Посебна пажња у додели ових средстава биће усмерена према Нишавском, Топличком, Јабланичком, Пчињском и Пиротском управном округу.

На овај конкурс могу се јавити новоформиране и старе задруге, као и земљорадничке и пољопривредне задруге које су уписане као сложене задруге.

Саветодавци у Пољопривредно стручној служби у Прокупљу, Душка Петровић и Снежана Јовић, истичу да задругу може да формира најмање пет регистрованих пољопривредника.

-У интересу самих пољопривредника је да се што више удружују. Задруга је облик удруживања где чланови, равноправно са другим субјектима, по нижим ценама учествују у набавци репроматеријала и продаји својих производа по повољним ценама на тржишту, изјавиле су оне.

Максималан износ бесповратних подстицаја за новоформирану задругу износи 7,5 милиона динара, за стару 15, а сложену 60 милиона динара.

Саветодавци истичу да се средства могу употребити за набавку ситне и крупне стоке, набавку опреме и механизације за прераду млека и меса, грожђа и воћа, складиштење и прераду житарица, набавку опреме за финалну прераду пољопривредних производа, опреме за пчеларство.

Све информације о начину и условима формирања задруга и додели бесповратних средстава новоформираним, старим и сложеним задругама, пољопривредници могу добити у просторијама ПСС у Прокупљу.

За новоформиране и старе задруге, конкурс траје до 15. августа, а сложене 1. септембра.

Величина слова: